Na 8 seizoenen en 95 overwinningen komt Greipel zondag een laatste keer in actie in het shirt van Lotto Soudal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Na 8 seizoenen en 95 overwinningen komt Greipel zondag een laatste keer in actie in het shirt van Lotto Soudal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel staat dicht bij het einde van een hoofdstuk. De Duitse sprinter rijdt zondag in Parijs-Tours zijn allerlaatste wedstrijd voor Lotto Soudal.

Sinds 2011 was Greipel aan de slag bij Lotto. Hij groeide er uit tot één van de beste sprinters van de wereld. Dat bewees hij met 95 UCI-overwinningen, waaronder ritten in de Tour, Giro en Vuelta. 

Zondag komt de 'Gorilla' een laatste keer in actie voor Lotto Soudal in Parijs-Tours. Op de teamwebsite blikte Greipel terug op zijn 8 mooiste momenten en overwinningen in Belgische loondienst. Vooral zijn eerste ritzege ooit in de Tour op 12 juli 2011 steekt er bovenuit.

Eerste ritzege in Tour

"Veel mensen zagen me niet echt bij de topsprinters in het peloton, maar eens je op het palmares van de Tour de France staat, verandert die perceptie meteen", aldus Greipel. "Op dat vlak was die dag in 2011 dan ook een kantelpunt."

"Voor de buitenwereld zet je dankzij die zege de stap naar de echte sprinttop, wat het toch wel een belangrijke overwinning maakte - zowel voor mijn carrière als voor de ploeg. Het was een hele lastige etappe met onder meer een pittige helling op twintig kilometer van de meet. Ik moest alles geven om te kunnen volgen, maar dat lukte me en nadien sprintte ik naar mijn eerste ritzege in de Tour ooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties