Philippe Gilbert denkt nog niet aan stoppen: "Kijk maar naar Valverde, een voorbeeld"

Redactie
| 10 reacties
Philippe Gilbert denkt nog niet aan stoppen: "Kijk maar naar Valverde, een voorbeeld"
Foto: © photonews

Na zijn zware valpartij in de Tour werd de inactiviteit van Philippe Gilbert op 4 maanden geschat. Maar Gilbert is een oersterke renner. 2 maanden na zijn onfortuinlijke val won 'Phil' bij zijn comeback meteen de GP d'Isbergues.

"Een zege met emotionele waarde", aldus Gilbert na afloop van de Memorial Vandenbroucke. "Isbergues blijft voor mij heel spe­ciaal, omdat er toch heel wat gebeurd is sinds ik in dat ravijn ben gedonderd. Twee dagen na mijn val werd ik geopereerd. Daarna moest ik het bijna een maand zonder fiets stellen. Begin september deed ik een test van acht minuten lang, ik voelde geen pijn meer."

"Op basis van de waarden die ik op training trapte, wist ik dat ik misschien een finale zou kunnen rijden, maar daarom win je nog niet. Isbergues is het bewijs dat arbeid loont. En het wás hard werken. Ik zette zelfs 's nachts mijn wekker om revalidatie-oefeningen te doen", aldus de renner van Quick-Step Floors in Het Nieuwsblad

Valverde en WK 2021

Laat het duidelijk zijn: Gilbert denkt nog niet aan zijn wielerpensioen. "Hoelang ik nog in het peloton zal zitten, weet ik niet. Kijk maar naar Valverde, die op zijn 38ste eindelijk wereldkampioen is geworden. Een voorbeeld."

Gilbert denkt zelfs ook al aan 2021. "Ik zag ondertussen ook al het parcours van het WK in Vlaanderen 2021. Het wordt mooi, hé? Maar da's nog ver weg. Sowieso pin ik me nog niet vast op een datum om ermee te kappen. Want de dag dat je dat doet, ben je eigenlijk al gestopt", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties