Blessure baart van der Poel niet al teveel zorgen meer: "Dat is eigenlijk het lastigste"

Blessure baart van der Poel niet al teveel zorgen meer: "Dat is eigenlijk het lastigste"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Bern in het vooruitzicht was het begrijpelijk geweest als van der Poel in Boom had gewacht om aan te vallen, maar de vogel was al snel gaan vliegen. Van der Poel ondervindt dan ook maar weinig last meer van zijn val in Lokeren.

Eén prik volstond om het verschil te maken. "Die demarrage was eigenlijk maar om te testen. Nadien heb ik niet meer getwijfeld. Ik heb geprobeerd om het verschil rond de tien seconden te houden. Ik weet wel hoe ik zo'n voorsprong moet verdedigen, dat heb ik al heel vaak moeten doen. Het was vooral oppassen om geen fout te maken", deed Van der Poel het verhaal van zijn wedstrijd.

VERSNELLING IN DE BENEN

Het gevaar loert in De Schorre inderdaad om elke hoek. "Het is geen gemakkelijk parcours, zeker niet. Het is een heel aparte ondergrond. Als je een schuiver maakt, is het moeilijk corrigeren. Je weet ook dat ze van achteruit nog gaan versnellen in de strijd om de tweede plaats. Ik voelde wel dat ik ook nog een versnelling in de benen had."

TOTAAL GEEN LAST

Van zijn blessure lijkt hij nog weinig last te ondervinden. "Bij het fietsen heb ik er totaal geen last van. Dat bergje hier, dat is eigenlijk het lastigste. Omdat ik dan op mijn tippen moet lopoen. Op het vlakke lopen of fietsen is geen probleem."

Van der Poel kijkt alvast uit naar de cross in Bern van morgen. "Ik ben benieuwd naar de omloop. Het is altijd wel leuk als je als crosser op een nieuwe omloop terecht komt. Het zal voor mij ook de eerste keer zijn dat ik ga rijden in Zwitserland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties