Leider in Wereldbeker Toon Aerts na Boom zo snel mogelijk richting Zaventem: "Dit scenario vorig weekend geoefend in Lokeren"

Redactie
| 5 reacties
Leider in Wereldbeker Toon Aerts na Boom zo snel mogelijk richting Zaventem: "Dit scenario vorig weekend geoefend in Lokeren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, ideaal is het zeker niet. Een groot deel van de top van het veldritpeloton moet na de Superprestige van vandaag in Boom zo snel mogelijk naar het Zwitserse Bern, voor de Wereldbeker die er zondag gepland staat.

Alleen Wout Van Aert is degene die het niet kunnen vindt en alleen in Bern in actie komt dit weekend. Toon Aerts vindt het ook niet ideaal, maar klaagt niet. "Maar wat kan je eraan doen? Het enige wat je kan doen, is wedstrijden schrappen", zegt Aerts in HLN. "Maar willen we dat?"

Heel wat crossers gaan met de camper of auto richting Bern, Aerts neemt het vliegtuig. "Ik vertrek om 18.20 uur in Zaventem. Dat is krap voor een cross die maar om 16 uur gedaan is, ja, zeker als ik op het podium zou staan en dopingcontrole zou hebben. Losrijden zit er niet in, ik neem ook enkel handbagage mee."

Scenarie ingeoefend

"Ik heb dit scenario vorig weekend geoefend in Lokeren: toen had ik controle, en stond ik op het podium, maar ik ben om 17 uur kunnen vertrekken. Als dat straks lukt, is er geen probleem. Anders mis ik mijn vlucht en moet ik toch nog met de wagen..."

Ondanks de trip met het vliegtuig blijft het een lastige onderneming. Aerts vliegt eerst van Brussel naar Amsterdam en zo naar Basel. Jongere broer Thijs vertrekt vroeger en neemt twee fietsen mee van Toon. "We hebben dit al in de zomer voorbereid. Dat maakt het betaalbaar. Mijn vlucht kost 120 euro, dat is oké. Wie deze week nog wilde boeken, betaalt drie keer zoveel. Dat is het voor veel jongens niet waard", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties