Patrick Lefevere: "Het enige wat mij stoort aan Sky is dat hun teammanager even veel verdient als Froome. En dat terwijl ik mezelf beter vind"

Redactie
| 20 reacties
Patrick Lefevere: "Het enige wat mij stoort aan Sky is dat hun teammanager even veel verdient als Froome. En dat terwijl ik mezelf beter vind"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors is met 72 overwinningen ongetwijfeld de meest succesvolle ploeg van 2018. Patrick Lefevere doet het met een budget van 18 miljoen euro, terwijl het budget van het grote Team Sky dubbel zo groot is.

Dave Brailsford heeft bij de miljoenenploeg van Froome en Thomas een budget van liefst 36 miljoen euro. "De Sky-groep is overgenomen door het Amerikaanse Comcast", vertelt Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad. "Ze zaten bij Team Sky serieus met de poepers dat dat de sponsoring voor de wielerploeg zou stopzetten, maar ik lees dat die Amerikanen nu toch voor vijf jaar hebben toegezegd."

Lager budget houdt scherp

Vloeken doet de teammanager van Quick-Step Floors zeker niet. "Bijlange niet. Het enige wat mij stoort aan het geld van Team Sky is dat hun manager Dave Brailsford blijkbaar evenveel verdient als Chris Froome", zegt Lefevere over zijn collega-teammanager, die blijkbaar elk jaar circa 5 miljoen euro opstrijkt.

"En dat terwijl ik mezelf beter vind dan Brailsford", lacht Lefevere. "Serieus: het is leuk om met geld te kunnen gooien zoals Sky, maar een lager budget houdt je ook scherp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties