Sanne Cant heeft een niet mis te verstane boodschap: "Zo maak je de vrouwenkoers kapot"

Sanne Cant heeft een niet mis te verstane boodschap: "Zo maak je de vrouwenkoers kapot"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant werd derde in de Superprestige in Boom en was daar teleurgesteld over, maar had nog wel wat anders te vertellen. De wereldkampioene toonde geen begrip voor rensters die Boom oversloegen met het oog op Bern.

Er waren wel wat dames die naar het voorbeeld van Wout van Aert bij de mannen pasten voor de cross in De Schorre. "Het is bij de mannen zo en het is bij de vrouwen hetzelfde. Zo maak je de vrouwenkoers kapot. Dan gaan de tv en de sponsors afhaken. Een moeilijke transfer naar Zwitserland? Dat hoort erbij".

WAT VOOR EEN TV-UITZENDING

Het zat Cant duidelijk hoog. "Als ik nu ook nog zeg dat ik hier niet rijd, wat voor een tv-uitzending heb je dan op de duur nog? Dit is een klassementscross. Ik zou niet weten waarom ik hier niet zou starten. Ik vind het zelfs geen keuze", aldus een gepikeerde Cant.

STRAF VAN VAN DE STEENE

Over de wedstrijd zelf dan: het was met hoge ogen kijken naar de glansprestatie van Kim Van de Steene. "Ik ken haar alleen maar van tegen haar te rijden. Van het hele seizoen had ik ze nog niet gezien. Ik had haar vandaag niet verwacht. Er is nog een verschil tussen meedoen voor het podium en van ons wegrijden. Dit is een straffe prestatie van haar."

De ontgoocheling wegens het missen van de overwinning was wel degelijk aanwezig. "Ik win graag en het is frustrerend als ik niet kan winnen. Dat is een beetje normaal. Als ik hier happy zou staan, dan klopt er iets niet. Maar goed, het is wat het is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties