Twee bondscoaches als opvolger voor Kevin De Weert?

Redactie
| 3 reacties
Twee bondscoaches als opvolger voor Kevin De Weert?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische wielerbond blijft speuren naar een opvolger voor Kevin De Weert, die als performance manager bij Lotto Soudal aan de slag gaat. Het zou wel eens kunnen dat er twee bondscoaches komen.

Dat wil zeggen: één bondscoach voor de profs en één voor de beloften. Volgens technisch directeur Frederik Broché kwamen er alvast 20 spontane kandidaturen binnen bij Belgian Cycling. Daarbij onder meer Johan Vansummeren. Axel Merckx wil de functie wel, maar hoopt dan wel de rol als bondscoach te combineren met het ploegleiderschap bij Hagens Berman Axeon. 

Rik Verbrugghe werd ook gepolst, maar wil ook sportdirecteur blijven bij Bahrain Merida. Peter Van Petegem wil dan weer zijn job als business development manager bij een verzekeringsbedrijf combineren met de job als bondscoach. 

Beloften

"Het dringendst is een coach voor de beloften omdat die ook ’s winters al werk heeft voor volgend seizoen", zegt Broché in Het Nieuwsblad. "Mogelijk komt er een coach voor de beloften en iemand die bijvoorbeeld alleen maar de profs selecteert. Dan is er meer tijd, want uiteindelijk gaat het maar over het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap", besluit de technisch directeur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties