Bruyneel zegt eindelijk wat hij echt denkt: "Ze hebben een pact met de duivel gesloten om ons te pakken"
Redactie
| 16 reacties

Johan Bruyneel voelt zich onterecht behandeld

Bruyneel zegt eindelijk wat hij echt denkt: "Ze hebben een pact met de duivel gesloten om ons te pakken"

In een open brief reageerde Johan Bruyneel onlangs op het feit dat hij levenslang geschorst werd. Hij ontkende zijn verantwoordelijkheid niet, maar liet doorschemeren dat hij zich ook oneerlijk behandeld voelde. Dat laatste komt nu nog meer naar voren.

In de podcast van Lance Armstrong komt diens voormalige ploegmanager er nog eens op terug. "Tien jaar of levenslang maakt niet veel verschil, maar het frustreert me wel hoe sportrecht werkt. Voor het Amerikaans antidopingagentschap en het WADA draaide het in onze zaak nooit om de strijd tegen doping. Ze wilden gewoon Lance en Johan pakken om nadien met die trofee te pronken", stelt Bruyneel.

Onze landgenoot bleef er vervolgens op door hameren. "Als je dit louter juridisch bekijkt, is het ongelooflijk hoe het Amerikaans antidopingagentschap me aan een arbitrage voorlegt. Ik vind het waanzinnig hoe een voormalige teamdokter van ons eerst levenslang krijgt en er na een getuigenis tegen mij met vijf jaar vanaf komt. Ze hebben een pact met de duivel gesloten om ons te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties