Iserbyt verrast met 4e plek: "Iedereen keek naar Wout, maar ik vind niet dat hij het altijd alleen moet doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Iserbyt verrast met 4e plek: "Iedereen keek naar Wout, maar ik vind niet dat hij het altijd alleen moet doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Ruddervoorde legde de grote drie (Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Toon Aerts) beslag op de podiumplaatsen, maar daarachter reed Eli Iserbyt knap naar een 4e plek. "Ik ben goed in vorm", zegt de beloftewereldkampioen.

Feest en toch ook geen feest voor Iserbyt. De crosser van Marlux-Bingoal viel naast het podium, maar was natuurlijk wel de beste belofte. Knappe prestatie dus van de West-Vlaming. Al was hij ook betrokken bij de valpartij bij de start. "Tijd verloor ik misschien niet veel bij die val na de start, plaatsen wel", vertelde Iserbyt na afloop bij zijn team.

"En dat is hier heel belangrijk. Ik vond van mezelf dat ik heel rap reed: ik voelde me goed, ik sneed de bochten perfect aan, had het geluk dat het even stil viel vooraan en kon toch nog snel terugkeren. Vanaf dan was het kwestie van positioneren."

4e

Iserbyt ging zelf mee rijden. "Iedereen keek naar Wout, maar ik vind niet dat hij het altijd alleen moet doen. Dus heb ik het een beetje uit elkaar gereden, en reden we achter Mathieu weg met drie. Jammer dat ik dan net vierde word. Ik ben goed in vorm, en daar maak ik graag gebruik van. Zeker hier met het publiek in eigen streek", besluit het talent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties