De missie van de Giro-organisatie: Sagan en één van de Sky-kopmannen strikken

Girobaas Vegni droomt van deelname Sagan

De missie van de Giro-organisatie: Sagan en één van de Sky-kopmannen strikken

Nu het parcours van de Giro van 2019 officieel is voorgesteld, is het uitkijken naar welke renners eraan zullen deelnemen. De organisatie droomt uiteraard van grote namen. Diegene die het hoogst op het verlanglijstje staat, is Peter Sagan.

"Het is lastig voor hem omdat er op hetzelfde moment een andere WorldTour-koers op het programma staat", verwijst Girobaas Mauro Vegni bij Cyclingnews naar de Ronde van Californië. "In die regio zetelt een sponsor van hem. Daarom is de Giro-deelname van Sagan een groot vraagteken."

Sagan nam nog nooit eerder deel aan de Ronde van Italië. Vegni erkent dus de moeilijkheid van zijn plannen, maar geeft bij voorbaat niet op. "We zijn in gesprek. We willen het in elk geval mogelijk maken", zegt Vegni over het eventueel vastleggen van Peter Sagan.

SKY SLUIT NIETS UIT

Bij de klassementsrenners is het uitkijken of Sky van plan is om Thomas of Froome af te vaardigen, of geen van beiden. "Sky heeft nog niemand uitgesloten. Ik ben ervan overtuigd dat één van de Sky-kopmannen aan de start zal verschijnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties