Romain Bardet legt uit waarom hij toch past voor dubbel Giro-Tour
Redactie
| 0 reacties

Romain Bardet zag een nooit beter parcours voor hem dan de Tour van 2019

Romain Bardet legt uit waarom hij toch past voor dubbel Giro-Tour
Foto: © photonews

Romain Bardet komt in 2019 alleen aan de start van de Tour en laat de Giro dus links liggen. Vorige week zat de kopman van AG2R-La Mondiale nochtans met het idee om beide grote rondes te combineren.

Maar het werd dus alleen de Tour. Waarom? "Ik denk dat het te moeilijk is om in één seizoen mee te doen voor het podium in de Giro én de Tour", legt Bardet uit in Het Nieuwsblad. "Ik weet wat het vergt om mij mentaal klaar te stomen om een klassement na te streven in één grote ronde. C'est pas mal. Als ik naar de Tour trek met ambitie voor de eindzege, wil ik dat doen aan 110 procent."

"Als ik door eerst de Giro te rijden maar op negentig procent aan de Tour kan beginnen, kom ik er niet aan te pas", zegt Bardet, die ook zijn landgenoot Thibaut Pinot er afgelopen seizoen helemaal zag doorzakken in het slot van de Giro. "Dat speelt zeker mee", bekent hij. "Ik wil niet naar de Tour gaan om op halve kracht te presteren en er een paar etappes uit te kiezen. Vorig jaar heb ik na de Tour ook nog de Vuelta gereden en dat was geen succes."

'Nooit was parcours zo ideaal'

Waarom dan niet wél de Giro en geen Tour? "Ik was op vakantie in de Schotse Highlands toen het parcours van de Tour bekend werd", vervolgt Bardet. "Het was de mooiste dag van mijn vakantie. Nooit was het parcours van de Tour zo ideaal voor mij en voor onze ploeg."

"De bergen komen al heel snel en eindigen met een duivelse triptiek in de Alpen. De Giro telt drie tijdritten. Dat is te veel. Mochten er nu drie tijdritten in de Tour hebben gezeten, dan had ik misschien gekozen voor de Giro", besluit Bardet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties