Tom Boonen in 2019 niet meer bij Lotto Soudal? "Op dit moment maakt Tom geen deel uit van mijn plan"

Redactie
| 12 reacties
Tom Boonen in 2019 niet meer bij Lotto Soudal? "Op dit moment maakt Tom geen deel uit van mijn plan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen kreeg afgelopen seizoen een functie als een soort adviseur bij Lotto Soudal. Maar nu Paul De Geyter niet langer de baas is bij de Belgische WorldTour-ploeg, lijkt er geen plaats meer te zijn voor Boonen.

Dinsdag organiseerde nieuwe CEO John Lelangue een coaching day voor het personeel bij Lotto Soudal. Al het personeel was present, alleen de renners niet. "Van de dokters, over de mecaniciens, tot de kok", vertelt Lelangue in Het Nieuwsblad. "Alleen de renners waren er niet. Die krijgen nog rust, tot we over twee weken echt op stage vertrekken naar Spanje."

Ook van Tom Boonen was er geen spoor. Hij werd vorig jaar door CEO en zijn ex-makelaar Paul De Geyter aangesteld als adviseur. "Op dit moment maakt Tom geen deel uit van mijn plan. Ik ga zeker nog met hem praten, want hij is met zijn palmares en zijn persoonlijkheid iemand die absoluut een meerwaarde kan zijn voor de ploeg", klinkt het.

'Volwaardige functie'

"Alleen moet hij daarvoor een volwaardige functie hebben en op dit moment is het mij niet duidelijk hoe we die precies kunnen invullen", zegt Lelangue nog. Het ziet er dus naar uit dat Boonen volgend seizoen niet meer voor Lotto Soudal werkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties