De droom van Victor Campenaerts gaat al eventjes mee: "Dat spreekt tot de verbeelding"
Redactie
| 5 reacties

Victor Campenaerts speelt al heel tijd met het idee van aanval op werelduurrecord

De droom van Victor Campenaerts gaat al eventjes mee: "Dat spreekt tot de verbeelding"
Foto: © photonews

Op de kampioenschappen stond tijdritspecialist Victor Campenaerts er altijd. Goud op het EK en het BK, brons op het WK. Genoeg voor de Kristallen Fiets? Indien niet, dan kan een aanval op een werelduurrecord in de toekomst misschien wel meer indruk maken.

Dat idee speelt trouwens al in zijn hoofd van voor zijn Lotto-dagen, beweert Campi in HLN. "Toen ik bij Topsport Vlaanderen zat, reed ik in de winter een keer op de piste. Ik had dat nooit eerder gedaan, maar het ging goed vooruit. Walter Planckaert zei toen: 'Campi, dat werelduurrecord, is dat niets voor jou?'"

POGINGEN VAN COLLEGA'S INSPIREREN

Om dat te verbeteren moet Campenaerts wel de tijd kloppen van de illustere Bradley Wiggins. "Toen Wiggins dat record brak, leek iederen te denken: 'Nu moeten we het niet meer proberen.' Maar dit jaar kregen we aanvallen van Beukeboom, Madsen en Bjerg die eigenlijk in de buurt kwamen terwijl die mannen ooit prijzen reden op de weg."

HOPEN OP GOEDE DAG

En dus kan het toch? "Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen betere renner ben dan Wiggins, maar op een goede dag kan ik zijn record wel breken. Dat spreekt toch tot de verbeelding. In de atletiek of het zwemmen heb je ontelbare wereldrecords, maar in het wielrennen heb je er eigenlijk maar één."

Maar eerst de Kristallen Fiets meepikken? "Er waren jaren dat ik me niet bij de geselecteerden had durven te zetten omdaat de Belgen de ene klassieker na de andere wonnen, maar dit jaar waren er geen uitschieters. Ik finishte over het hele seizoen tien keer in de top vijf, dus ja, ze mogen me de Kristallen Fiets gerust geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties