In 2017 nog de beste sprinter ter wereld, in 2018 slechts 2 zeges: "Ik leef als een monnik"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
In 2017 nog de beste sprinter ter wereld, in 2018 slechts 2 zeges: "Ik leef als een monnik"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel had zich zijn overstap naar Katusha-Alpecin wellicht helemaal anders voorgesteld. De Duitse sprinter kon slechts twee keer, in maart dan nog, het zegegebaar maken en kon daarna nooit meer overtuigen. In 2019 moet het beter.

Kittel won 2 ritten in de Tirreno-Adriatico, maar daarna liep het mis. De Duitser kon nooit meer overtuigen, werd alleen 3e in een Tour-rit, en zette vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. Bovendien kreeg hij van de ploegleiding kritiek te verwerken dat hij egoïstisch was en alleen met zichzelf bezig was.

De blonde sprinter, het jaar daarvoor nog oppermachtig in de kleuren van Quick-Step Floors met onder meer 5 ritzeges in de Tour, weet dat het in 2019 beter moet. "Het was niet het seizoen dat ik wou, zoveel is zeker", zegt Kittel in gesprek met Cyclingnews. "Na de Tour voelde ik me helemaal leeg. Uit onderzoek bleek dat ik niet ziek was of geen virus had, dus dat was goed nieuws."

Als een monnik leven

2019 moet dus een nieuwe start worden. "Nu wil ik gewoon focussen op mijn sport. Ik probeer als een monnik te leven zodat ik opnieuw op mijn best kan zijn. Ik moet me opnieuw concentreren op de basics."

"Ik kende een slecht seizoen, maar er is geen reden waarom het in 2019 niet beter zou gaan. Ik heb vertrouwen in mezelf en in de ploeg. We werken erg hard deze winter en focussen op de doelen die we hebben vooropgesteld. Meer kan je niet doen", besluit Kittel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties