Vervecken duidelijk: "Renners zullen meer moeten kiezen tussen DVV en Superprestige"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Vervecken duidelijk: "Renners zullen meer moeten kiezen tussen DVV en Superprestige"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de veldritwereld staan er grote veranderingen op til vanaf 2020. Dan zal de Wereldbeker uitgebreid worden en zullen de nevenklassementen moeten strijden om de toppers.

De verandering is echter nog niet voor volgend seizoen. "We hebben net bericht gekregen dat de data van de Wereldbekerwedstrijden volgend jaar onveranderd blijft", aldus Erwin Vervecken aan Sporza. "Voorlopig verandert er volgend jaar dus nog niets. Maar vermoedelijk zal de wereldbeker binnen twee jaar uitbreiden. We zitten in een veranderend landschap waarmee we rekening moeten houden."

12 tot 14 wereldbekercrossen

Een wereldbeker die uitbreidt, wat betekent dat dan juist? "Ik denk dat de andere klassementen sowieso nog zullen blijven bestaan. Het is de bedoeling om de Wereldbeker 12 tot 14 wedstrijden lang te maken. Dan wordt het moeilijker voor de andere klassementen. Renners zullen dan meer een keuze maken tussen de nevenklassementen: DVV-trofee of Superprestige."

"We hebben nog een jaar en we gaan het bekijken. De kalender is altijd een heel moeilijk vraagstuk geweest. De voorbije twee weken kwamen er twee klassementsvrije weekends tussen. Dan kiezen de renners voor een seizoen in twee delen. Dat zijn zaken die we pas de afgelopen jaren hebben gemerkt. We moeten dus goed puzzelen en eens nadenken over de kalender."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties