Slechts één optie voor Superprestige Gavere: "Oplossing moet gevonden worden"

Slechts één optie voor Superprestige Gavere: "Oplossing moet gevonden worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie er graag bij is op het einde van het seizoen om de awards uit te reiken in de veldritwereld, is Kurt Vanneste. Als secretaris van de Superprestige is hij dezer dagen vooral bekommerd om de manche van de competitie in Gavere. Want was als toprenners afzeggen mits geen goede datum?

Voorlopig staat Gavere volgend seizoen nog altijd op dezelfde datum dan het EK en dat moet veranderen. Stel je maar eens voor dat men niet bij een datum uitkomt die past in het schema van de beste veldrijders. "Wat daar de gevolgen van kunnen zijn? Daar ga ik mij niet over uitspreken", blijft Vanneste op de vlakte.

Wellicht omdat hij geen rekening wil houden met zulk scenario. "De voorzitter van de Superprestige is ook de persoon achter de cross van Gavere, hé. De oplossing moet dus gevonden worden. Het zal dus wel in orde komen."

LAATSTE WOORD VOOR UCI

Er wordt veel verwacht van de vergadering op de bond van komende donderdag. Al ligt de definitieve beslissing elders. "Dat is wel een Belgische vergadering. Wij kunnen daar wel iets overeen komen, maar het is de UCI die beslist. De UCI krijgt het laatste woord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties