Elke tweede plek is een nederlaag voor Wout Van Aert: "Het lot van die vijf strepen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elke tweede plek is een nederlaag voor Wout Van Aert: "Het lot van die vijf strepen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee tweede plaatsen voor Wout Van Aert na zijn stage in Spanje. De verhoudingen in het veld lijken dus nog niet veranderd te zijn, al rest er de wereldkampioen nog tijd.

Het gevoel is alleszins goed na de stage in Mallorca. "Ik voelde me goed op training, maar ik heb ook twee keer een goede prikkel gehad in de wedstrijden", aldus Van Aert. "Ik ga er vanuit dat ik daar de komende weken voordeel uit zal halen."

En Mathieu van der Poel? Die rijdt ook na zijn korte afwezigheid in het veld nog steeds op hetzelfde niveau. "Mathieu is duidelijk nog even goed. Of ik de kloof gedicht heb? Ik ben niet in de positie om dat te kunnen zeggen. Maar ik probeer mijn focus te verleggen naar wat er nog komen moet. Daar moet ik mij aan vasthouden", zei de wereldkampioen na afloop van Zonhoven.

"Maar ik heb op een vlotte manier twee podiumplaatsen gehaald, al zat de Scheldecross nog in de benen."

Vijf strepen

Een tweede plaats, dat staat voor Van Aert gelijk aan een nederlaag. Het verschil in perceptie is groot, want bij nummer 3 in Zonhoven Toon Aerts wordt een podiumplek wél als een overwinning beschouwd. "Tja, ik ben een beetje in die situatie geduwd om telkens die vraag te krijgen. Als je straks Toon (Aerts, red.) spreekt, dan zal je zeggen: 'proficiat met die derde plek'."

"Dat is het lot van die vijf strepen", wijst Van Aert naar zijn regenboogtrui. "Soms voelt dat wel onrechtvaardig aan, maar ik probeer dat toch op te nemen als een hele eer. En ik heb er ook al vaak motivatie uitgehaald. Dat probeer ik nu weer te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties