Ex-winnaar Ronde en Roubaix: "Ook Sagan zou niet meedoen voor de zege in het veld"

Redactie
| 0 reacties
Ex-winnaar Ronde en Roubaix: "Ook Sagan zou niet meedoen voor de zege in het veld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eric Vanderaerden bouwde een knap palmares uit als wegrenner, maar was in zijn jeugdjaren ook een begenadigd crosser. Volgens de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zouden Peter Sagan en co niet meekunnen in het veldrijden.

Vanderaerden werd zelfs meerdere keren Belgisch kampioen in zijn jonge jaren. "Ik croste toen graag. Veldrijden was nog echt veldrijden", vertelt hij bij Sporza. "Dat was weggelegd voor de sterke mannen. Nu is het met dat materiaal allemaal zo modern en technisch geworden. Het is even wennen, maar het blijft een mooie sport."

Binnenkort mogen we opnieuw Zdenek Stybar en Lars Boom in het veld verwachten voor enkele crossen. Wouter Vandenhaute oppert dat meer wegrenners enkele veldritten moeten meepikken. Wat denkt Vanderaerden daarover? "Ze gaan niet mee kunnen, ze gaan gedubbeld worden. Als ik de techniciteit zie en ik zie Mathieu en de echte crossers rijden..."

Sagan

Ook Peter Sagan zou het volgens de ex-groene trui in de Tour moeilijk hebben. "Misschien op een parkparcours, maar hij ook niet. Hij mag dan een fenomeen zijn. Het veldrijden is zo technisch geworden. Andersom gaat het wel: een Van der Poel, een Van Aert, een Quinten Hermans. Die stap is veel gemakkelijker, want de trainingen van de veldrijders zijn geëvolueerd naar bijna wegtrainingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties