Mathieu van der Poel pakt opnieuw uit: "Leuk om ook eens op een zwaar parcours het goede gevoel te hebben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 2 reacties
Mathieu van der Poel pakt opnieuw uit: "Leuk om ook eens op een zwaar parcours het goede gevoel te hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Wereldbeker in Namen bracht niks nieuws onder de zon. Mathieu van der Poel heerste als vanouds en was achteraf dan ook tevreden.

"Het was heel erg leuk om op een zwaar parcours ook het goede gevoel te hebben", vertelde het Nederlandse fenomeen. "Daar is het toch al enkele keren misgelopen. Ik had er echt zin in en ik heb gewoon mijn eigen tempo gekozen, want het kan snel gedaan zijn als je hier over de limiet gaat."

Van der Poel pakte op de technische stroken uit met zijn technische bagage. "Daar krijg je wel moraal van. Als het technisch goed is, gaat de rest ook vlotter. Op de schuine kant ging het ook makkelijker dan de voorbije jaren. Ik kreeg onderweg weinig tijdmetingen, maar ik heb toch een mooie voorsprong bij elkaar gereden."

Van Aert en Aerts

De tegenstand liet het door omstandigheden afweten in Namen. Wout Van Aert miste zijn start omdat hij uit zijn klikpedaal ging, Toon Aerts kreeg met de naweeën van ziekte te maken. "Wout heeft een sterke wedstrijd gereden. Op zo'n parcours verlies je veel plekken bij een slechte start. Wat Toon betreft: als je ziek bent, dan val je snel door de mand. Dat heb ik hier vorig jaar ook ervaren", zei Van der Poel nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties