Ook na Namen nog steeds leider in de Wereldbeker: "Expres stilgehouden dat ik ziek was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 0 reacties
Ook na Namen nog steeds leider in de Wereldbeker: "Expres stilgehouden dat ik ziek was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts is ook na de passage aan de Citadel van Namen nog steeds leider in het Wereldbekerklassement. De crosser van Telenet Fidea werd derde in Namen, al was hij zeker niet top.

Zoals ook teammanager Sven Nys al na de cross meldde, was Aerts de voorbije dagen ziek geweest. "Ik ben dinsdag ziek geworden, maar ik had dat expres stilgehouden. Ook voor mijn eigen moraal", bekende Aerts. "Mentaal heb ik toch een moeilijke week achter de rug, want het was een cross waar ik echt naar uitkeek."

'Niet de beste benen'

"Het was vandaag duidelijk dat ik niet over de beste benen beschikte. Al was ik wel goed weg, altijd een voordeel op deze omloop. Ook technisch ging het vrij goed, al was er wel die schuiver op de schuine kant. De komende dagen kan het alleen beter gaan. Ik heb op een week amper 160 kilometer gefietst, wat ik normaal op 2 dagen doe", aldus de leider in de Wereldbeker. 

Aan Mathieu van der Poel was opnieuw weinig te doen. "Ik kon er vandaag niet veel aan doen. Ik moet hopen op een dag zoals op de Koppenberg. Vandaag zag ik hem met heel grote passen lopen, maar het was vooral ik die een mindere dag had", lachte de crosser van Telenet Fidea. 

Aerts had dus zijn zinnen gezet op Namen, maar relativeerde ook. "Ik heb al een mooi seizoen gehad. Het zou anders zijn moest ik hier mijn seizoen moeten redden. Ik mag dus gerust zijn", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties