Oranje podium in Namen: Nederlandse maakt 'brandhout' van de concurrentie op en rond de Citadel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 0 reacties
Oranje podium in Namen: Nederlandse maakt 'brandhout' van de concurrentie op en rond de Citadel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Lucinda Brand heeft in toch best heroïsche omstandigheden de Wereldbeker in Namen gewonnen. De Sunweb-renster ging er halverwege de wedstrijd vandoor en niemand zag haar nog terug. Best opvallend: met Loes Sels eindigde er slechts één Belgische in de top 10.

De Wereldbeker in Namen is ongetwijfeld één van de mooiste wedstrijden op de kalender. Maar de Citadel van Namen werd ingepalmd door een oranje legioen, want de top drie bestond volledig uit Nederlandse rensters. 

Onze Belgische veldrijdsters speelden nooit een rol van betekenis in Namen. Halverwege de wedstrijd nam Lucinda Brand de cross in handen. Niemand kon het tempo van de Sunweb-renster, een ex-winnares van de Omloop Het Nieuwsblad, volgen en het graatje van Brand werd groter en groter. 

Brand oppermachtig op de Citadel

Niemand zag Brand nog terug en de Nederlandse kwam met een grote smile over de meet. Marianne Vos werd wat later tweede, met Europese kampioene Annemarie Worst stond er nog een derde Nederlandse op het podium. 

Vos is dankzij haar tweede plek ook steviger leider in het Wereldbekerklassement. Er eindigde in Namen slechts één Belgische in de top 10: Loes Sels werd 10e en draaide zo de rollen om na gisteren, want Sels bleef haar nichtje en wereldkampioene Sanne Cant voor. Cant kreeg in het begin van de wedstrijd met pech te maken en kwam nooit meer vooraan piepen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties