Remco Evenepoel zag een andere favoriet voor Belofte van het Jaar en kreeg opvallende doop bij Deceuninck-Quick.Step

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Remco Evenepoel zag een andere favoriet voor Belofte van het Jaar en kreeg opvallende doop bij Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De trofee voor Belofte van het Jaar ging niet echt verrassend naar Remco Evenepoel, na een boerenjaar met 36 overwinningen in 47 wedstrijden. Toch had de Vlaams-Brabander de erkenning niet verwacht.

Evenepoel zelf zag sprinter Jonathan Sacoor als grote favoriet. "Ik had niet verwacht om deze trofee binnen te halen", verklapte hij bij Sporza. "Jonathan heeft bij de profs toch enkele mooie dingen laten zien. Daarom dacht ik dat hij zou winnen. Al ben ik heel tevreden."

Doop

Eind januari maakt het Belgische supertalent zijn debuut bij de profs voor Deceuninck-Quick.Step. "Op stage ben ik al gedoopt geweest. Het was eigenlijk een grapje. Alle mannen hadden geld op tafel gelegd en ze mochten drie eieren op mijn hoofd kapot kloppen. Dan kreeg ik al het geld. Maar ze hebben slechts twee eieren op mijn hoofd geklopt."

Karl Vannieuwkerke vroeg bovendien of hij er ondertussen al iemand van de ploeg had afgereden. "Dat blijft binnen de ploeg", lachte Evenepoel. Eind januari maakt Evenepoel zijn debuut in de Ronde van San Juan in Argentinië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties