Wereldkampioene Sanne Cant legt uit waar het fout liep in Namen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 1 reacties
Wereldkampioene Sanne Cant legt uit waar het fout liep in Namen
Foto: © photonews

Sanne Cant kon na haar zege van zaterdag in Sint-Niklaas nooit een rol van betekenis spelen in de Wereldbekerwedstrijd van Namen. Al kon de wereldkampioene wel een excuus inroepen.

Cant reed al vroeg in de wedstrijd lek en kon zo nooit meedoen voor de prijzen. "Ik voelde meteen mijn voorste tube afgaan", vertelde de Lilse na afloop. "Het was nog een heel eind van de materiaalpost. Bergop rijden met een platte band is niet simpel, maar bergaf is het al helemaal niet te doen. Ik verloor zo heel wat plaatsen."

Cant liet het hoofd niet hangen en probeerde terrein goed te maken, maar kwam niet verder dan een 11e plek. "Ik kon alleen maar hopen om zoveel mogelijk punten te pakken", doelt ze op haar tweede plek in de tussenstand van de Wereldbeker.

"Op zich was mijn weekend al geslaagd" - Sanne Cant

"Ik voelde mezelf op zich best goed. Ik kwam Lucinda (Brand, red.) altijd op dezefde plek tegen, dus ik denk niet dat ze heel veel uitliep op mij. Het is natuurlijk niet makkelijk om nog eens sneller te rijden dan de rest. Dat was ook nog eens een extra moeilijkheid", aldus de wereldkampioene. 

De regenboogtrui kon nog nooit winnen in Namen. "Het is natuurllijk heel spijtig, maar ik had het voor de wedstrijd al gezegd: er zijn twee winnaressen dit weekend en ik won gisteren, dus op zich was mijn weekend al geslaagd. Maar ik had natuurlijk graag ook nog laten zien dat mijn conditie goed is. Pech hoort er nu eenmaal bij", beseft Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties