Cant triomfeert na fenomenale inhaalrace

Cant triomfeert na fenomenale inhaalrace

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een ontzettend spannende strijd met zijn vieren maakten de vrouwen ervan in de Superprestige in Diegem. Sanne Cant rondde het magistraal af na een onvoorstelbare inhaalrace.

De leidster in de Superprestige, Arzuffi, kwam al snel ten val. In een overvolle passage sloegen ook meerdere andere rensters er niet in om recht te blijven. Onder andere Cant en van Loy waren de slachtoffers van een glijpartij. Uiteraard waren er dan ook veldrijdsters die hiervan profiteren. Ze waren met zijn tweeën: Lechner en Worst.

Toen Lechner voet aan de grond zette, talmde Worst niet. Achter de Nederlandse vormde zich een groepje achtervolgers met onder andere Betsema. Ook Cant kon hier na een inhaalrace (op bepaald moment 24 seconden achter) weer aansluiten. Het was overigens duidelijk dat Lechner een sterke dag kende, want de Italiaanse kampioene maakte weer de sprong naar voren.

LECHNER VERSNELT MET AANKOMSTPASSAGE IN ZICHT

Op de strook naar de aankomst liet Lechner Worst zelfs achter. De schuine kant bezorgde heel veel rensters zorgen en Worst was daar geen uitzondering op. Achter de eerste twee in koers reed Kaptheijns een tijdje rond op plek drie, tot ze een inmiddels uitstekende Sanne Cant zag passeren.

De enige die de tred van Cant nog kon volgen, was Betsema. Ze gingen met hun beiden voorbij Worst en kwamen nog akelig dicht bij Lechner. Cant kon het echter allemaal niet op haar eentje oplossen, Worst pikte haar wagonnetje aan.

VIER LEIDSTERS IN FINALE

Bij de overname van Betsema kraakte het bij haar twee kompanen, maar ze bleven in de achtervolging met hun drietjes samen. Alledrie deden ze uiteindelijk hun deel van het werk en zo kregen ze Lechner alsnog te pakken.

Cant ging op ervaring weer naar de koppositie en de versnelling van de wereldkampioene gooide Lechner eraf. Onze landgenote begon ook als eerste aan de sprint en liet haar belagers allemaal achter. Cant neemt ook de leiding in de Superprestige over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties