Indrukwekkende winnaar bij junioren: "Grote rivaliteit tussen mij en Beobank"

Indrukwekkende winnaar bij junioren: "Grote rivaliteit tussen mij en Beobank"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij had het eerste deel van het seizoen wel volop kleur gegeven, maar zijn laatste triomf was wel even geleden. Zijn overwinning in Diegem deed Witse Meeussen dan ook zichtbaar deugd. Vooral omdat hij het haalde van twee veldrijders van dezelfde ploeg.

In de juniorencross moest Meeussen de strijd aangaan met Ben Tulett en Ryan Cortjens, twee renners van hetzelfde team. "Beobank had het overwicht en speelde dat perfect uit. De ene ronde moest ik achter Ryan aan gaan, de volgende ronde was het omgekeerd. Tot we met drie samen kwamen", deed Meeussen het verhaal van de eerste helft van de koers.

SLECHTSTE PASSAGE

De uiteindelijke winnaar wist waar hij het verschil kon maken. "Ik moest proberen om in de zandbak op kop te zitten. Daar reed ik net de slechtste passage van heel de koers. Ik moest er zo snel mogelijk weer bijkomen. De balkjes lagen ideaal. Ik ben een laatste keer de trappen op gespurt en moest dan doortrekken. Ik begon als eerste aan het laatste stuk. Ik zag dat ik twee meter had. Dan is het vol doorgaan tot de finish."

Meeussen verstevigt zijn leidersplaats in de Ridley Cup. Al blijft het wel spannend. "Je ziet dat we daar tijdens de koers allemaal onrechtstreeks toch mee bezig zijn. Er is een grote rivaliteit tussen mij en Beobank. Het is op het scherpst van de snee, al blijft het wel sportief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties