Michael Vanthourenhout veruit 'best of the rest' in Diegem en toch enorm bescheiden

Michael Vanthourenhout veruit 'best of the rest' in Diegem en toch enorm bescheiden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks het merkwaardig incident waar van der Poel in betrokken was, lag Michael Vanthourenhout niet wakker van de overwinning in Diegem. Hij was wel tevreden dat hij een tempo reed dat duidelijk te vlug was voor de rest van het pak. Desondanks durft hij geen grote ambities uitspreken voor het BK.

Het verloop van de cross in Diegem was nog maar eens een bevestiging van het goede seizoen dat Vanthourenhout doormaakt. "Ik voelde zelf wel dat ik mijn tempo kon aanhouden. Het is een feit dat het goed loopt. Dit moet ik kunnen volhouden. Ik ben blij dat het zo goed loopt."

PODIUM DE AMBITIE OP BK

Ook voor de renner van Marlux-Bingoal is het BK in Kruibeke de volgende grote afspraak. "Ik moet nu niet denken dat ik naar daar moet gaan om Belgisch kampioen te worden. Er zullen andere jongens zijn die daar hun zinnen op zetten. Ik heb wel de capaciteiten om op dat parcours podium te rijden."

Dat is toch wel extreem bescheiden gezien de vorm waarin hij verkeert. Mikt Vanthourenhout dan echt niet op de titel? "Ik zit daar misschien wel mee in het achterhoofd, maar ik moet daar niet teveel aan denken. Ik ga daar gewoon rustig naartoe leven. Als er één iemand daar zijn zinnen op zet, zal het Wout van Aert zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties