Sergeant heeft al koers in gedachten waar geleverde inspanningen kunnen renderen

Sergeant heeft al koers in gedachten waar geleverde inspanningen kunnen renderen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij vele ploegen is er telkens een grote hoop gesteld op het effect van het eerste trainingskamp en dat is bij Lotto-Soudal niet anders. Marc Sergeant toont zich geduldig, al wil hij in het ideale scenario reeds in de Tour Down Under resultaat zien van de inspanningen op stage.

"We zitten met veel nieuwe, jonge en talentvolle renners. Die nieuwe renners zijn goed door de groep aanvaard. Er zijn er ook die overkomen uit de beloftenploeg. Ik verwacht dat in het begin wat testen en zoeken zal zijn", geeft Sergeant het nieuwe Lotto-Soudal wel de tijd om met resultaten te komen.

Automatismen toepassen Down Under 

Al hoeven de renners daar natuurlijk niet noodzakelijk mee wachten. "Er is toch al uitvoerig op de sprinttrein getraind. Het is een beetje automatismen vinden. We moeten die toepassen in de Tour Down Under", schuift Sergeant een eerste doel naar voren. "En op de rest van het seizoen."

Volgens hem is er wel een groot verschil tussen trainingsstages vroeger en nu. "Het programma is niet te vergelijken. Vroeger was het zonder pers en was het bijna meestal basic trainen. Het extrasportieve dat er nu bij komt kijken, werd toen gereduceerd tot één dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties