Spannende sprint bij tweedejaars, onklopbare Dockx viert 19de zege bij eerstejaarsnieuwelingen

Spannende sprint bij tweedejaars, onklopbare Dockx viert 19de zege bij eerstejaarsnieuwelingen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldritfans in Diegem hebben de nieuwelingen reeds kunnen bewonderen. Topfavoriet Aaron Dockx maakte de verwachtingen helemaal waar bij de eerstejaars. Bij de tweedejaarsnieuwelingen was er meer spanning. De Tsjech Fiala haalde het in de sprint van de Nederlander Del Grosso.

Dockx ging van in het begin op stap met Iben Rommelaere, wel vaker zijn grootste belager. Met nog twee ronden voor de boeg had Dockx echter al een voorsprong van elf seconden bij mekaar gefietst. De kloof tussen beiden werd hierna nog verdubbeld. In zijn eerste jaar als nieuweling is Dockx na negentien deelnames nog altijd ongeslagen.

Bij de meisjes nieuwelingen was de Britse Millie Couzins de beste. Op de tweede plaats eindigde Zoe Backstedt, dochter van voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Backstedt. De derde plek was voor de Luxemburgse kampioene Marie Schreiber.

DEL GROSSO DICHT DE KLOOF

Bij de tweedejaarsnieuwelingen ging het er best spannend aan toe. De Tsjech Fiala begon zich na een ronde los te rukken, maar del Grosso dichtte de kloof. Avonds probeerde dat ook, maar bleef haken achter een paaltje. Zo geraakte hij in een groepje van drie achtervolgers. Zij zagen hun achterstand in de slotronde ferm oplopen.

In de loop van de koers nam del Grosso dan weer geregeld de kop (zie foto), in de sprint moest hij zich toch gewonnen geven. Fiala spurtte met de Nederlander in zijn zog naar de overwinning. Avonds reed wel nog weg uit het achtervolgende groepje om de derde plaats te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties