Zelfs na botsing met medewerker behoudt van der Poel ongeslagen status in Superprestige

Zelfs na botsing met medewerker behoudt van der Poel ongeslagen status in Superprestige

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft dit seizoen al elke cross gewonnen in de Superprestige en in Diegem zegevierde hij zelfs al bij elke deelname, in welke categorie dan ook. Vanavond was Diegem opnieuw de speeltuin van de Nederlander, al was het wel even schrikken bij een botsing met een koersmedewerker.

Zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert kenden niet de beste start. Vooral die laatste werd in het pak opgehouden en had na één ronde toch al een achterstand van vijftien seconden. Sweeck nam in de tweede ronde het initiatief. Toen Michael Vanthourenhout overnam, zat daar toch wel meer achter. Uiteraard was van der Poel mee.

Twee leiders dus, maar van der Poel was niet van plan om Vanthourenhout lang mee te nemen. De Europese kampioen voerde de druk serieus op. Een sterke passage van VDP in het zand werd teveel voor Vanthourenhout. Dat leek een beslissend moment, tot zich een onvoorstelbaar accident ontspon.

GEEL HESJE HINDERT VAN DER POEL

Van der Poel was de gashendel open aan het draaien, tot zich plots een steward van de organisatie op het parcours bevond. Een botsing was onvermijdelijk. Het spreekt voor zich dat dit nooit zou mogen gebeuren, temeer omdat het zelfs niet op een plek was waar een oversteek mogelijk was voor de toeschouwers.

Het gaf Vanthourenhout de kans om van der Poel te passeren, maar al snel hadden we opnieuw twee leiders in de koers. De leider in de Superprestige had niet eens zolang nodig om even te bekomen vooraleer hij er weer op zijn eentje vandoor ging. Van der Haar reed halfweg koers op de derde plaats rond. Hij volgde na vijf ronden op 33 seconden van zijn landgenoot.

AFSCHUWELIJKE VAL MERLIER

Terwijl van der Poel geleidelijk aan verder wegreed van zijn eerste achtervolger, kregen Aerts en van Aert van der Haar in het vizier. Ze maakten de aansluiting in de zevende ronde. In de achtergrond maakte Merlier een pijnlijke val aan de balkjes. Hij ging haast overkop en kwam met zijn volle lijf op de tweede balk terecht.

In het groepje achter Vanthourenhout bleek Aerts de betere in het laatste deel van de cross. Van der Poel scoorde zijn twintigste overwinning van het seizoen. Een goeie Vanthourenhout kwam binnen op veertien seconden. Ook Aerts mocht nog mee op het podium. Van der Haar pakte plaats vier, voor Wout van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties