? De Vreese komt nog eens terug op zijn stunt: "Ik zei tegen de staf: we moeten het in 'gangster style' doen"

? De Vreese komt nog eens terug op zijn stunt: "Ik zei tegen de staf: we moeten het in 'gangster style' doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft in 2019 nog geen enkele wedstrijd gereden en toch heeft Laurens De Vreese al de show gestolen. Daar heeft het rapliedje van Astana alles mee te maken. De Vreese blinkt daarin uit als rapper van dienst, iets wat heel dicht bij zijn eigen interesses staat.

"Ik had het idee om iets grappig te doen en te tonen dat je wielrennen niet altijd serieus moet nemen", legt De Vreese aan VeloNews uit hoe het allemaal is begonnen. "We wilden het zo professioneel mogelijk aanpakken. We hadden een goede videoproducer en goeie mensen binnen het team. Iedereen heeft er aan deelgenomen."

En die hoofdrol, die zat De Vreese als gegoten. "Ik ben een grote fan van rap. Van elke soort. Rappers zijn zoals gangsters en de maffiawereld. Ik wilde iets in die stijl doen. Ik zei tegen de hele staf: we moeten Vino erbij betrekken en het echt in 'gangster style' doen."

VERVOLG NIET UITGESLOTEN

Hoewel hij nog niet van zin is om van job te veranderen, doet de hype rond het filmpje hem wel deugd. "Ik wist dat ze het in de namiddag wilden lanceren in Europa en het was 's nachts in Australië. Toen ik wakker werd, had ik 83 berichten. Wielrennen wordt stresserender dag per dag. Het ging gewoon om de fun. Als de fans meer willen zien, kan dat."

Hieronder toch nog eens het filmpje voor wie het nog niet gezien heeft (of wie er nog eens van wil genieten). Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties