Baloise Belgium Tour heeft plan om sterker deelnemersveld aan te trekken

Baloise Belgium Tour heeft plan om sterker deelnemersveld aan te trekken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Keukeleire, de laatste twee jaar winnaar van de Baloise Belgium Tour, mag zijn borst natmaken als hij er nog een derde keer in wil slagen. De organisatie wil immers een sterker deelnemersveld aan de start krijgen. Een andere plek op de kalender moet daarvoor zorgen.

Eerder geraakte al bekend dat de tijdrit in het Vlaams-Brabantse Grimbergen zal doorgaan. Ook de andere ritten zullen binnenkort voorgesteld worden. Wat wel vaststaat, is dat de etappes niet langer eind mei zullen plaatsvinden.

SPRINTERS EN KLASSIEKE RENNERS STRIKKEN

De organisatie heeft gevraagd om op de kalender op te schuiven richting midden juni en heeft de toestemming gekregen. De Baloise Belgium Tour staat dan wel gelijktijdig geprogrammeerd met de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Daar zijn echter vooral klimmers aan de slag. De Baloise Belgium Tour hoopt de sterkere sprinters en klassieke renners te strikken.

Vorig jaar deden er slechts drie WorldTour-ploegen mee in de Baloise Belgium Tour. Dat zouden er nu dus meer moeten worden. Het gaat alvast de concurrentie met de Giro, de Ronde van Californië en de Ronde van Noorwegen uit de weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties