Deceuninck-Quick.Step komt met officieel statement na heisa rond Iljo Keisse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 45 reacties
Deceuninck-Quick.Step komt met officieel statement na heisa rond Iljo Keisse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step heeft een officieel communiqué naar buiten gebracht na de rel met Iljo Keisse in een hoofdrol. Die pakte enkele dagen geleden uit met een seksuele pose toen een vrouwelijke fan een foto vroeg.

Keisse werd al gestraft en uit de Ronde van San Juan gezet. Maar de ploeg kwam ook nog met een officieel statement. "Het team wil zich oprecht excuseren voor de gebeurtenissen van de afgelopen dagen", klinkt het. 

"Eerst en vooral tegenover de vrouw in dit spijtige incident en natuurlijk ook aan alle vrouwen, fans en sponsors. We laten dit soort van gedrag niet toe. Onze teamwaardes bestaan uit wederzijds respect en dat was er niet in deze situatie."

"Iljo geeft zijn fout ook toe en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn acties. Als team zijn we er ons van bewust dat het onze belangrijkste taak is om de renners te sturen en ze voor iedereen respect te laten hebben."

Gedragsprotocol

De ploeg van Patrick Lefevere voert dan ook een gedragsprotocol in. "We hebben geleerd uit de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en daarom hebben we beslist om in de nabije toekomst een gedragsprotocol voor alle renners en de staf in te voeren om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt", laat de ploeg nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties