Eerste grote test voor Remco Evenepoel: "Dit is een grens die ik moet overschrijden"

Redactie
| 8 reacties
Eerste grote test voor Remco Evenepoel: "Dit is een grens die ik moet overschrijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag was er een rustdag in de Ronde van San Juan, vrijdag trekken de renners naar de Alto del Colorado op 2.565 meter hoogte. Meteen ook de eerste col in het nog prille profbestaan van wonderkind Remco Evenepoel.

Een heuse uitdaging voor de jonkie van Deceuninck-Quick.Step. "Nooit eerder klom ik zo hoog", vertelt hij bij HLN. "Al kwam de 2.400 meter van El Teide, op Tenerife, wel in de buurt. Veel last van de ijle lucht had ik toen niet. Maar toch, dit is een grens die ik moet overschrijden. Ik heb het geluk om over een hoge VO2max te beschikken. Dat kan helpen."

Op de adem trappen

Het wordt dus een eerste grote test voor de Vlaams-Brabander. "Ik houd er rekening mee dat ik in de koers wel wat op mijn adem zal trappen", zegt Evenepoel over de klim van 14,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4%. Bovendien zijn er ook nog 2 beklimmingen van 2e en eentje van 3e categorie in de lastige rit. 

"Geen idee wat ik mag verwachten. Wellicht wordt deze bergrit ook een beetje een tijdrit. Continu hard duwen, aan hoge waarden. Het zal snel gaan. De laatste drie kilometer zijn iets steiler. Ik zeg het maar, hé...", lacht hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties