Marianne Vos duidelijk over Nederlands blok: "Als Cant in het wiel zit, ga ik geen gat dichtrijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Marianne Vos duidelijk over Nederlands blok: "Als Cant in het wiel zit, ga ik geen gat dichtrijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over het Nederlandse vrouwenblok is er de laatste dagen al heel wat inkt gevloeid. Kunnen zij de krachten bundelen of wordt het een individuele strijd bij onze noorderburen? "We moeten uitgaan van eigen kracht", zegt Marianne Vos.

Na de laatste Wereldbeker van het seizoen in Hoogerheide zei Sanne Cant dat ze niet denkt dat Marianne Vos het gat gaat laten vallen als Lucinda Brand op kop rijdt. Die theorie onderdrukte Vos zelf. "We gaan met elkaar spreken, want we kennen elkaar ook heel goed. Maar het het belangrijkste is dat we vooral niet naar elkaar kijken, maar als Nederland zijnde de buitenlandse concurrentie weghouden."

"We moeten uitgaan van eigen kracht. Als Brand goed is en ze wint, dan is het verdiend. Veldrijden is 9 op 10 keer een eerlijke sport. Lucinda laat zien dat ze heel goed in vorm is, maar ik ga proberen om volgende week ook erg goed te zijn. Gerben (de Knegt, bondscoach, red.) weet ook wel hoe het werkt. Je hoeft hen het fietsspelletje ook niet meer uit te leggen."

'Niet tegen elkaar rijden'

"Maar het is niet de bedoeling dat ik achter Lucinda rijd als zij op kop zit. Als er verschillende Nederlanders vooraan zitten, dan gaan we niet allemaal de benen stilhouden. In principe rijden we niet tegen elkaar, maar we gaan elkaar mogelijk wel helpen. Als Sanne Cant in het wiel zit, ga ik geen gat dichtrijden", verzekert de ex-wereldkampioene. 

Het is indrukwekkend hoe Brand zich op korte termijn ontwikkeld heeft als veldrijdster. "Ze heeft de keuze gemaakt om meer te investeren in veldrijden en ze heeft de tijd genomen om te groeien", zegt Vos. "Ze kwam al snel op niveau. Er zijn nog weinig parcoursen waarvan ik denk dat ze niet geschikt zijn voor Lucinda. Voorheen maakte ze nog af en toe een foutje, maar die zijn nog slechts sporadisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties