Mathieu van der Poel over 'WK-complex': "Dit jaar liever het WK winnen dan de Ronde van Vlaanderen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Mathieu van der Poel over 'WK-complex': "Dit jaar liever het WK winnen dan de Ronde van Vlaanderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn komende zondag natuurlijk gericht op veelvraat Mathieu van der Poel. De Nederlander is meer dan ooit dé favoriet voor de wereldtitel.

De afgelopen drie jaar was het telkens voor Wout Van Aert. Dit jaar mag het eigenlijk niet mislopen voor Mathieu van der Poel. "Superlastig wordt het hier in Denemarken nooit", aldus Van der Poel bij Sporza. "Vorig jaar was het hier modderig en toch was het nog een snelle cross. Over een Belgische tactiek wordt elk jaar gesproken.  Op de weg kan dat belangrijk zijn, maar eens in het veld is het ieder voor zich."

Van der Poel werd één keer wereldkampioen bij de profs: in Tabor 2015. Sommigen spreken nu al over een WK-complex. Lachwekkend vindt hij dat niet. "Ik lach er niet mee, ik begrijp wel dat mensen dat zeggen."

Liever WK dan Ronde

"Als het dit jaar opnieuw foutloopt, dan kan je dat wel zeggen. Een WK is altijd speciaal, maar in Luxemburg bijvoorbeeld was het wel anders gelopen als ik niet zo vaak lekgereden was. Het is niet zo dat ik elke keer faal op kampioenschappen. Maar ja, met een tweede plaats kan ik niet tevreden zijn zondag. Dit jaar win ik liever het WK in het veld dan de Ronde van Vlaanderen op de weg", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties