Ook Sagan maakt kennis met straffe Evenepoel: "Dit was alleszins veelbelovend"

Redactie
| 0 reacties
Ook Sagan maakt kennis met straffe Evenepoel: "Dit was alleszins veelbelovend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zowat iedereen is deze week onder de indruk van de prestaties van ene Remco Evenepoel. Dat geldt ook voor drievoudig wereldkampioen Peter Sagan. "Al is het nog veel te vroeg om over zijn toekomst te spreken."

Evenepoel verbaast in zijn eerste wedstrijddagen bij de profs. "Die derde plaats in een tijdrit was sterk", haalt Sagan de loftrompet boven. "Derde worden in een tijdrit in Parijs-Nice of de Tirreno is wel nog wat anders, maar dit was alleszins veelbelovend. Het is ook nog vroeg op het seizoen dus ik verwacht dat hij de komende maanden nog wel progressie zal maken."

Evenepoel blijft wel nog steeds amper 19 jaar. "Het is veel te vroeg om nu al over zijn toekomst te spreken", citeert HNB de Slovaak. "Ik weet ook nog niet welk type hij zal worden. Toen ik negentien jaar oud was, was ik nog niet helemaal volgroeid. Ik moest nog veel aan maturiteit winnen. Misschien dat het ook voor hem geldt. De tijd zal uitmaken hoe Remco zal evolueren."

Mentaal

"Veel zal ook afhangen van zijn mentale sterkte. Als je zo jong al succes hebt en prestaties levert, komt er veel op je af. Believe me. Hij zal moeten leren daarmee om te gaan. Maar als hij zich goed verzorgt, zal hij een hele goeie renner worden", concludeert Sagan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties