Sven Nys ging parcours in Bogense al verkennen: "Mathieu zal hier zijn ding kunnen doen, maar..."

Sven Nys ging parcours in Bogense al verkennen: "Mathieu zal hier zijn ding kunnen doen, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat het WK-parcours in Bogense in grote mate zal afhangen van de weersomstandigheden van de dag, valt nu al een hele tijd te horen. Sven Nys wou zelf wel eens al een kijkje gaan nemen. Zijn conclusie: de verschillen zullen niet al te hoog oplopen.

Nys was best tevreden met wat hij aantrof. "Er zijn schuine kanten, balkjes en steile explosive hellingen. Wie zal er op rijden en wie niet? Het is een WK waarin we leuke en spannende crossen zullen zien", voorspelt de voormalig veldritkampioen bij Sporza.

BOCHTEN SNELLER NEMEN

Het belooft dus een uitdagende koers te worden. "Je moet vertrouwen hebben op de fiets en de bochten sneller kunnen nemen dan iemand anders waardoor je minder hard moet optrekken. De juiste bandenspanning is belangrijk. Het parcours ligt er nu zo bij, maar in het weekend zal dat veranderen. Het is belangrijk dat je voortdurend iemand op pad stuurt."

Alles bij mekaar lijkt dit wel een kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel. Nys gaat er deels mee akkoord. "Mathieu zal hier zeker zijn ding kunnen doen, maar de verschillen zullen niet zo groot zijn. Omdat het een snel parcours is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties