Tim Wellens grijpt nipt naast de overwinning in Mallorca
Redactie
| 3 reacties

Buchmann gaat voor de neus van Wellens met Trofeo Andratx-Lloseta

Tim Wellens grijpt nipt naast de overwinning in Mallorca
Foto: © photonews

Op de Challenge Mallorca is een tweede Trofeo uitgedeeld en Tim Wellens heeft er alles aan gedaan om die te pakken te krijgen. Het zou Lotto-Soudal wel gegund geweest zijn na alle pech van de voorbije dagen, maar het werd net niet voor Wellens. Bora-renner Emanuel Buchmann bleef hem voor.

De Trofeo Andratx-Lloseta stond op het programma: de renners kregen 172,4 kilometer en drie beklimmingen voor de wielen. Na ruim dertig kilometer koersen genoten vier vluchters een voorsprong van zo'n kleine twee minuten. Dat waren Skujins, Edet, Goiagana en Pelegri.

De leiders breidden hun voorsprong nog even uit richting 2'30", maar na de Puig Major was hun verhaaltje zo goed als uit. Het duurde nog tot twintig kilometer van de aankomst eer de vlucht helemaal teruggegrepen werd. Een fel uitgedund peloton begaf zich hierna richting finish.

BUCHMANN TIMET PERFECT

Wie dacht dat alles zou samen blijven, kwam echter bedrogen uit. Buchmann koos het juiste moment om zijn aanval te plaatsen. Een achtervolgende groep van zes renners, met hierbij Tim Wellens, gaf nog niet op. Wellens gaf nog alles om de Duitser bij te halen, maar strandde op vijf seconden. Terwijl Buchmann naar de overwinning soleerde, moest Wellens vrede nemen met tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties