Toon Aerts heeft alles te winnen: "Ik weet niet in hoeverre Mathieu mentaal klaar is"

Toon Aerts heeft alles te winnen: "Ik weet niet in hoeverre Mathieu mentaal klaar is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De positie van Toon Aerts is wellicht de meest comfortabele. Drie jaar geleden viel hij nog naast de WK-selectie. In 2019 is hij medekopman. Loopt het zondag niet naar wens, dan is zijn seizoen nog altijd geslaagd. In het beste geval komt er dan weer een hele mooie kers op de taart.

"Door het seizoen dat ik heb gereden, kan ik zonder stress naar zondag toe leven. Dat is een pluspunt. Voor mij is het niet echt een noodzaak om te winnen", beweert Aerts in een gesprek met Sporza. Anderzijds: voelen dat een wereldtitel erin zit, dat moet ook wat zijn. "Een extra drijfveer is leuk, maar ik heb die stress niet nodig."

Kunnen de Belgen tijdens de wedstrijd een psychologisch oorlogje voeren met van der Poel? "Ik weet niet in hoeverre Mathieu mentaal klaar is, maar wij zullen natuurlijk steeds meer vleugels krijgen wanneer we een paar rondes kunnen volgen. Als we lang kunnen aanklampen, kan dat in het kopje kruipen bij van der Poel."

ENKEL OVERWINNING TELT

Elke podiumplaats heeft waarde, maar crossland België is het natuurlijk gewoon om te winnen. "Ik zal blijven rijden, ook voor de tweede en de derde plaats. Zo heb ik ook het BK gewonnen. Al mogen we ook niet te snel voor ons eigen tempo kiezen achter van der Poel, want voor België telt alleen de overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties