Van Avermaet klaar om CCC-shirt te showen: "Dit jaar veel eerste keren"

Van Avermaet klaar om CCC-shirt te showen: "Dit jaar veel eerste keren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moment is bijna daar, Greg Van Avermaet hoeft nu niet lang meer te wachten. Op zes februari maakt hij zijn debuut voor CCC, in de Ronde van Valencia. Die rittenkoers duurt nog tot tien februari en Van Avermaet krijgt er de kans om zijn conditie al eens te testen.

Deze koers is een geweldige manier om het seizoen op gang te brengen", vindt Van Avermaet. "Er zullen dit jaar veel eerste keren zijn voor mij. Het is de eerste keer dat ik ga koersen voor CCC, de eerste keer op een Giant-fiets en in mijn Etxeondo-kleding en de eerste keer met enkele van mijn nieuwe ploegmaats."

Vooral dat laatste is niet onbelangrijk. "Er zitten in deze groep enkele renners die een rol zullen spelen tijdens mijn campagne voor de klassiekers. Ik denk dat het belangrijk is om het vertrouwen van alle renners te hebben voor de klassiekers van start gaan." Naast Van Avermaet rijden ook Antunes, De Marchi, Schär, Van Hoecke, Van Keirsbulck en Wisniowski mee voor CCC.

De ambitie is altijd om koersen te winnen 

Wil Van Avermaet ook in de Ronde van Valencia al op het hoogste schavotje staan? "Deze koers is natuurlijk niet één van mijn grootste doelen, maar ik wil het seizoen wel goed inzetten. De ambitie is altijd om koersen te winnen en dat zal hier niet anders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties