Waarom Fernando Gaviria niet juicht bij zijn ritzeges in de Ronde van San Juan

Redactie
| 7 reacties
Waarom Fernando Gaviria niet juicht bij zijn ritzeges in de Ronde van San Juan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft de start van zijn nieuwe seizoen zeker niet gemist. In de Ronde van San Juan schoot hij meteen twee keer raak in de sprintetappes. Maar vieren, dat doet de sprinter van UAE Emirates niet.

Vorig seizoen maakte hij nog het mooie weer bij Quick-Step Floors, dit seizoen moet hij ritzeges behalen voor UAE Emirates. En dat ondanks het feit dat hij nog één jaar onder contract lag. "Het was geen makkelijke beslissing, want Quick.Step was en is nog steeds een sterke ploeg", bekent Gaviria in gesprek met HLN.

"Maar alles kwam een beetje samen. Patrick en ik namen in de beste verstandhouding afscheid van elkaar. Er werd een deal beklonken, die geen enkele partij benadeelde. Het UAE-project sprak me enorm aan. Ik zag het als de kans van mijn leven. De ploeg bevat ook meer Italianen en ik ben die taal nu eenmaal meer machtig dan het Engels. Dat maakt me sowieso meer ontspannen."

Niet juichen

De snelle Colombiaan gaf iedereen in Argentinië al twee keer het nakijken. Juichen deed hij echter niet. "Omdat mijn oksels niet fris ruiken", grapt Gaviria. "Neen, eerlijk: uit eerbied en respect voor mijn ex-ploegmaats Keisse, Alaphilippe, Hodeg en vooral Richeze, die ik als lead-out eigenlijk graag had meegenomen naar UAE."

"Ik heb met hen mooie momenten beleefd. Ik zal ook in Colombia nog ingetogen vieren. Het is als een voetballer die niet juicht als hij scoort in een match tegen zijn ex-team", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties