Winner Anacona maakt zijn naam waar, Alaphilippe speelt ondanks inspanningen Evenepoel leiding kwijt

Winner Anacona maakt zijn naam waar, Alaphilippe speelt ondanks inspanningen Evenepoel leiding kwijt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ging om de knikkers vandaag in de Ronde van San Juan met de koninginnenrit naar de Alto de Colorado. Remco Evenepoel toonde zich in zijn eerste klimmerskoers, maar de finale rekening viel niet mee voor zijn ploeg. Ritwinnaar Anacona stootte Alaphilippe van de troon in de stand.

Arroyo, Dotti, Lucero, Navaretto, Adrian Richeze, Soto, Stocek en Tivani zaten in de vlucht van de dag. Deze vroege vluchters kregen later het gezelschap van een achtervolgende groep. Zo vormde er zich een ruime kopgroep van vijftien renners.

MONTOYA HOUDT STAND VOORIN

De voorsprong van de leiders liep op tot zeven minuten. Zij zagen natuurlijk de grote groep wel naderen. Montoya en Garibay hielden het wel vol tot in de finale. Montoya schudde zijn metgezel in de eindfase nog van zich af.

Op de eerste stroken van de Colorado viel Anacona aan. Hij kreeg nog wat andere aanvalslustigen in zijn wiel. Het bleef demarrages regenen. Evenepoel trachtte te controleren in functie van Alaphilippe, maar het was onbegonnen werk om iedereen terug te halen. Zo reden onder andere Carapaz en Sevilla weg.

TRIO SPRINT OM ZEGE

Montoya reed samen met Paredes en Anacona richting finish. In de achtervolging bleef Evenepoel tempo maken tot in de slotkilometers. Dan was het aan Alaphilippe zelf, die dan wel de broers Quintana meekreeg waarna het stilviel. Anacona hield de Medellin-renners af in de sprint voor de zege.

De opgelopen achterstand was te groot voor Alaphilippe. De Fransman kon niet meer voldoende tijd goedmaken. Een dubbelslag dus voor Anacona, die meteen ook een optie neemt op de eindzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties