Wout van Aert blikt ontspannen vooruit op WK: "Mirakel als ik zondag wereldtitel pak"

Wout van Aert blikt ontspannen vooruit op WK: "Mirakel als ik zondag wereldtitel pak"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische WK-selectie heeft vandaag nog een persconferentie gehouden. Binnen een paar dagen is het immers menens in Bogense. Wout van Aert was als titelverdediger een druk gesolliciteerd man. En druk, dat is nu net iets wat hij deze keer niet voelt.

"Ik ben absoluut geen favoriet in Bogense. Iedereen zal beamen dat het een mirakel is als ik zondag de wereldtitel pak", zegt Wout van Aert aan Sporza. Maar zolang de koers niet gereden is, kan het wel. Toch? "Ik geloof nog altijd in mirakels."

De lage verwachtingen kunnen misschien wel goed uitpakken. "Op het BK was de druk heel hoog en de teleurstelling heel groot. Maar als underdog kan ik altijd goed presteren en tegen wil en dank zit ik op het WK in die positie."

Als underdog kan ik altijd goed presteren 

Wout van Aert

En was hij dat de vorige jaren ook niet enigszins? "Als ik het me goed herinner, was ik bij mijn drie wereldtitels niet de topfavoriet. Mathieu van der Poel was altijd de te kloppen man. Dit jaar heeft hij echt iedereen overklast en getoond hoe sterk hij is. Mathieu zal de koers dan ook moeten dragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties