Wout Van Aert kan perfect een jaartje zonder wereldtitel: "Niet van levensbelang zoals voor Mathieu"

Redactie
| 36 reacties
Wout Van Aert kan perfect een jaartje zonder wereldtitel: "Niet van levensbelang zoals voor Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wordt voor Wout Van Aert ongetwijfeld een lastige klus om een vierde keer op rij wereldkampioen te worden. Wat wil je, met ene Mathieu van der Poel die op zo'n hoog niveau rijdt? "Ik kom niet zoals andere jaren aan de start", zegt Van Aert.

Op het WK van 2018 in Valkenburg was Van Aert ook geen favoriet. Toch lukte het hem om die 3e wereldtitel op rij te veroveren. "Vorig jaar was ik beter in conditie en stond ik veel dichter bij Mathieu dan ik heel deze voorbije winter ben gekomen", vertelt Van Aert in gesprek met HLN. "Je kunt niet vergelijken. Ik kom niet zoals andere jaren aan de start."

Al heeft Van Aert wel het mentale voordeel dat hij de laatste drie WK's telkens aan het langste eind trok. "Ik heb het voordeel dat het mij al drie jaar op rij gelukt is om wereldkampioen te worden. Bij Mathieu begint het stilaan te spelen, dat hij drie jaar naast de wereldtitel heeft gepakt."

"Mathieu is hoe dan ook topfavoriet"

"Ik wil heel graag voor de vierde keer wereldkampioen worden, maar ik kan ook perfect een jaartje zonder wereldtitel. Het is niet van levensbelang zoals het dat voor Mathieu wel is. Zoals hij de laatste twee seizoenen rondfietst, moet hij die trui toch wel nog een keer dragen.

Tot slot ziet Van Aert Aerts ook als een serieuze kanshebber. "Ik kan me geen WK herinneren waar het een saaie koers was. Veel zal van het parcours afhangen. Als het een parcours is zoals het BK in Kruibeke, schat ik de kansen van Aerts hoog in. Toon heeft een serieuze stap gezet. Op zo'n parcours plaats ik mezelf op de derde plaats. Mathieu is hoe dan ook topfavoriet", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties