Brand legt uit wat er misliep bij fietswissel en is ontroostbaar: "Heel zuur"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 48 reacties

Lucinda Brand helemaal in tranen na zilveren plak op WK in Bogense

Brand legt uit wat er misliep bij fietswissel en is ontroostbaar: "Heel zuur"
Foto: © photonews

Lucinda Brand werd voor het WK getipt als dé kanshebber op goud, maar de Nederlandse kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Na afloop waren er dan ook veel tranen aanwezig bij de winnares van Hoogerheide vorige week.

Brand leek ontroostbaar toen ze met tranen op het podium stond. "Een heel klein beetje toch", bekende ze bij Sporza. "Of ik te veel foutjes maakte? In die eerste ronde gleed ik even weg, maar ik maakte alleen een tactisch foutje door met Jolanda (Neff, red.) mee te gaan. Ik voelde wel dat ik het onder controle had. Op het parcours van vorige week kon ik natuurlijk wel veel beter mijn power kwijt. Dat wist ik wel."

Vader Brand in de fout

Uiteindelijk was het nog nagelbijten voor Cant, want Brand bleef bijna constant op 5" van onze landgenote hangen. Al liep het helemaal fout toen Brand bij een fietswissel kennismaakte met de grond. "Mijn vader pakte een seconde te vroeg mijn fiets en mijn voet zat nog vast. En dus ging ik onderuit", legde ze uit.

"Ik vergeef het hem wel, dus we kunnen met kerst nog samen op tafel", kon er een lachje van af. "Hij deed het zeker niet expres. Maar het is gewoon heel zuur. Ik voelde me dichterbij kruipen. Als ik daar aan het wiel kon zitten, kon ik nog mee sprinten voor goud."

Al bij al was er wel weinig te doen aan een ontketende Cant. "Knap van Sanne", toonde Brand zich een sportieve verliezer. "Daar kan je niks anders over zeggen. Het is niet dat ze de wereldtitel gestolen heeft."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties