Eli Iserbyt weerlegt de kritiek: "Als je geen vijftig minuten à bloc kan gaan, is het ook maar triestig"

Eli Iserbyt weerlegt de kritiek: "Als je geen vijftig minuten à bloc kan gaan, is het ook maar triestig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt is het volgende jaar niet meer in de regenboogtrui te zien. Na afloop van de koers bij de beloften werd er opgemerkt of hij het niet minder voortvarend had moeten aanpakken in de beginfase. Iserbyt zelf ziet er geen graten in.

"Het plan was om er van in het begin in te vliegen. Als je geen vijftig minuten à bloc kan gaan, is het ook maar triestig. Er zaten een paar renners vooraan die je niet meteen verwachtte. In de derde en de vierde ronde had ik even een dipje. De sterkste heeft gewonnen", erkende Iserbyt. "Juist spijtig dat ik niet bovenaan sta."

Voor een WK had het iets mooier gemogen 

Wat vond Iserbyt nu eigenlijk van de omloop? "Het parcours veranderde nog in de loop van de wedstrijd. Positie zoeken is heel belangrijk. Het doet mij denken aan Bredene vroeger tussen de karavaans. Voor een WK had het misschien iets mooier gemogen."

Met twee wereldtitels heeft Eli Iserbyt er natuurlijk fantastische jaren bij de beloften opzitten. "Vandaag denk ik daar anders over, maar morgen zal het misschien wel zou zijn. Momenteel ben ik nog ontgoocheld. Dit is de enige smet op mijn beloftenperiode. Als er één beter is, verzacht dat wel de pijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties