Evolutie van tweevoudig wereldkampioen toch maar in het oog houden: "Overtal aan Belgen in mijn voordeel gebruikt"

Evolutie van tweevoudig wereldkampioen toch maar in het oog houden: "Overtal aan Belgen in mijn voordeel gebruikt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie dit seizoen de klassementscrossen bij de junioren aandachtig gevolgd heeft, zal hem amper hebben opgemerkt. Toch stond Ben Tulett er weer op het WK. Best die naam noteren en afwachten wat voor moois hij nog kan laten zien. Eén ding is zeker: zijn timing zit alvast goed.

"Dit is even goed dan mijn eerste wereldtitel", zei het jonge talent dat zichzelf een tweede regenboogtrui bij de junioren bezorgde. "Zo terugkeren na een moeilijk seizoen met blessures in het begin: ik ben trots op mezelf. Bij de start ben ik kalm en beheerst gebleven. Het is een cross van veertig minuten. Je moet niet hard gaan in het begin, het is aan de finish dat het telt."

Veel vergelijkingen met zijn triomf van vorig jaar zijn er niet te trekken. "Dit was een compleet ander parcours. Ik ben niet één keer van fiets moeten wisselen. Dit bewijst hoe anders het veldrijden kan zijn." Tulett verbruikte niet teveel krachten waar het niet nodig was. "Ik heb goed ingedeeld en ben natuurlijk superblij met de overwinning."

Ik koos het beste moment in de tweede ronde 

Ben Tulett

Dat zal wel, want hij moest tegen meerdere sterke Belgen opboksen. "Het overtal aan Belgen heb ik in mijn voordeel gebruikt. Ze keken wat naar mekaar en ik koos het voor mij beste moment in de tweede ronde. Dat heeft goed uitgepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties