Ex-Wereldkampioenen Nys, Wellens en Albert over Wout: "Hij is een wegrenner, hij is veel logger dan Mathieu"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Ex-Wereldkampioenen Nys, Wellens en Albert over Wout: "Hij is een wegrenner, hij is veel logger dan Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert wacht zondag de schier onmogelijke opdracht om Mathieu Van der Poel van de wereldtitel te houden. De Belg heeft er ook geen ideale voorbereiding opzitten.

Toch niet voor dit WK. "Ik mis frisheid en explosiviteit als ik Wout zie rijden. Ik heb zijn Strava-account bekeken van zijn stageweek met Jumbo-Visma. Hij heeft op een dag 240 kilometer gereden, en twee- of drieduizend hoogtemeters gedaan. Dat zal wel, maar een ideale voorbereiding op een WK cross is dat niet", aldus Niels Albert in Het Laatste Nieuws.

"Dat kan niet blijven duren. Wout gaat daar een prijs voor betalen", vult Sven Nys aan. "Hij is van nature al niet de meest explosieve. Hij compenseerde dat als jonge coureur met heel veel kracht - hij had meer kracht dan Mathieu - maar op dit moment is hij een veel loggere coureur. Hij is een wegrenner, hij mist vinnigheid."

Mathieu sneller in de bochten

Volgens Bart Wellens ligt het grootste verschil in de bochten. "In elke bocht rijdt Mathieu twee, drie, vier per uur rapper door zijn techniek. Ik moet chapeau zeggen voor Toon: voor zo'n lange doet hij dat ook goed, maar als je dan Wout ziet... Die gaat merkelijk trager, en hij moet veel meer energie produceren na de bocht om weer op snelheid te komen. Mathieu raakt vaak de nadar of een paaltje met zijn knie of heup, maar hij gaat er zo snel door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties