Goud! Straffe Sanne Cant verschalkt het Nederlandse blok en pakt haar derde wereldtitel op rij

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 47 reacties
Goud! Straffe Sanne Cant verschalkt het Nederlandse blok en pakt haar derde wereldtitel op rij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het eerste goud voor België is een feit op het WK veldrijden. Een ijzersterke Sanne Cant rekende in Bogense af met de Nederlandse vrouwen en kwam met een kleine bonus solo aan. Lucinda Brand werd tweede, Marianne Vos derde.

Bij de beloften en junioren kon België geen goud veroveren, bij de elite dames was het wel bingo. Uitgerekend Sanne Cant, die de afgelopen weken veel vragen kreeg over het Nederlandse blok, pakte haar derde wereldtitel op rij na een ijzersterke prestatie. 

Al snel werd het duidelijk dat het een strijd zou worden tussen de uittredende wereldkampioene en de Nederlandse vrouwen. Cant had echter een superdag en gaf geen krimp toen een van de noorderburen op kop kwam. Jolanda Neff kwam als een heuse verrassing uit de achtergrond, maar na een domme schuiver zag zij haar kansen op een medaille in rook opgaan. 

Foutje Brand

Het werd een 1 tegen 4-situatie, met Brand, Betsema, Vos en Worst tegen Cant. Maar in de voorlaatste ronde viel de beslissing. Cant kreeg zonder echt te demarreren een gaatje en de rest moest de rol lossen, al bleef Brand wel op enkele meters hangen. Het gat werd nooit echt groter dan 5 seconden en dus kregen we een superspannende slotronde. 

Al kwam even daarvoor Brand pardoes ten val bij een fietswissel. Het kostte haar kostbare seconden. Cant maakte op de lastige technische strook geen fouten meer, keek nog enkele keren om en kon voor het derde jaar op rij juichen op het WK. Brand en Vos vervolledigden het podium, terwijl er met Betsema (4e) en Worst (5e) liefst 4 Nederlandse vrouwen in de top 5 stonden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties