Hattrick voor Tim Wellens: "Parcourskennis heeft me geholpen vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Hattrick voor Tim Wellens: "Parcourskennis heeft me geholpen vandaag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens heeft voor het derde jaar op rij de Trofeo de Tramuntana op zijn naam geschreven. "Mijn parcourskennis heeft mij vandaag geholpen", aldus Wellens.

Wellens bleef Emmanuel Buchmann en Alejandro Valverde voor. "Vanaf de start ging het meteen bergop en namen we als ploeg zelf het initiatief in handen en maakten we er een lastige dag van", vertelde Wellens bij zijn team. "Op een bepaald punt beslisten we om met het volledige team voluit te gaan, waardoor het volledige peloton uit elkaar spatte."

"Het was echter nog wat ver tot de finale beklimming en toen beslisten we om nog even te wachten en iedereen terug te laten komen", aldus Wellens. Samen met landgenoot Hermans en Higita ging de Truienaar op zoek naar Buchmann, die vrijdag nog de sterkste was. "Initieel gingen we met drie renners in de achtervolging maar tijdens de afdaling, die er nat bij lag, heb ik serieus wat risico’s genomen."

Optimaal geprofiteerd

Parcourskennis was een serieuze opsteker voor de Lotto Soudal-renner. "Ik kende het parcours maar al te goed en dat heeft me dan ook geholpen vandaag. Later ben ik dan alleen naar Buchmann gereden en op vijf kilometer van de meet liet ik hem in een technische afdaling achter. Buchmann vertelde me na de wedstrijd dat hij last had van opkomende krampen en daar heb ik optimaal van geprofiteerd", zegt Wellens. 

"Mijn volgende wedstrijd wordt mijn eerste deelname aan de Ster van Bessèges, waar ik graag een goede notering in het algemeen klassement wil behalen. De afsluitende tijdrit wordt daarbij cruciaal. Vaak gaat het er ook nerveus aan toe door de hoge kans op waaiervorming, dus wordt het opletten geblazen", is Wellens voorzichtig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties